Een (te) zonnige vakantie!

Verre reis

Ik was  al een hele tijd niet meer op vakantie geweest. Het kwam er gewoon maar niet van. Nieuwe baan, nieuw huis, gewoon druk of het geld nodig voor iets anders: er zijn genoeg redenen waarom een vakantie er even bij in kan schieten. Dat is natuurlijk ook helemaal niet erg, maar ik was er onderhand wel echt weer aan toe. Je kan je dus voorstellen hoe enthousiast ik was toen twee verschillende mensen aangaven dat ze best op vakantie wilde naar een verre plek en vroegen of ik interesse had om mee te gaan. Uh, natuurlijk! Onderhand was de spaarrekening weer flink wat gegroeid, was mijn leven keurig op orde en had ik ruimte om eens wat reizen te gaan maken. Afgelopen maand ben ik daarom naar Vietnam vertrokken met een goede vriend van vroeger. We zijn hier een maand lekker gaan rondtrekken. We vlogen op het Noorden van het land en zijn langzaam naar het Zuiden toe getrokken. Ruwe natuur, prachtige tempels en de aardigste mensen: wat een geweldige trip was dit. Ook het eten was heerlijk en gelukkig minder pittig dan ik had verwacht. Ik ben namelijk oer-Hollands, wat betekent dat de jus op mijn stamppot ongeveer het pittigste is wat ik normaliter eet. Alles is echter goed gegaan, ik ben geen enkele keer ziek geworden en zolang ik de hele stukken rode peper er uit viste kwam het helemaal goed. Mijn reismaat heeft zelf exotisch bloed en komt daardoor uit een veel pittigere kook-cultuur. Die at de pepers dus gerust in zijn geheel op. Ik vind het maar wat, ik snap niet hoe je dat lekker kan vinden…

Slecht zicht

Maar waar ik pas echt een  verschil merkte in onze afkomst, was in hoe we omgingen met de zon. Ik ben blond met lichtblauwe ogen, hij heeft zwart haar en hele donkere ogen. Ook zijn huid is eerder olijfkleurig, waardoor hij de hele dag in de zon kon rondlopen en ik me steeds moest insmeren. Maar het grootste probleem van dit alles: ik zag niks! De zon was voor mij zó fel dat ik de hele reis hoofdpijn had van het samenknijpen. Mijn vriend had met zijn donkere ogen echter nergens last van. Ik heb hier een wijze les uit getrokken en daarom op Sunnyglasses een goedkope heren zonnebril besteld. Zo heb ik bij mijn volgende reis (naar Peru) hopelijk wat minder last van mijn hoofd en kan ik optimaal genieten  van de prachtige omgeving. Ik zal laten weten hoe dat afloopt!