Vakantie in eigen land: Limburg heeft voor ieder wat wils

Ben je toe aan een weekend weg, maar reis je daarvoor liever niet te ver van huis? Dan is Limburg een van de mooiste en leukste provincies in Nederland om te ontdekken. In Limburg heb je het gevoel dat je je in het buitenland verkeerd. De historische architectuur, de natuur, de heuvels en zelfs het dialect die de mensen hier spreken geven je het gevoel dat je echt even ver weg van huis bent. In dit artikel vertellen we waarom Limburg als vakantiebestemming echt de moeite waard is.

Voor ieder wat wils

In Limburg is voor iedereen wat te beleven. Of je nu met de kids in een vakantiepark Limburg wilt vertoeven, of lekker met z'n tweetjes een romantisch verblijf in een oud kasteel zoekt, in Limburg kan het allemaal. De provincie trekt niet alleen elke dag vele bezoekers naar steden als Maastricht om uitgebreid te shoppen, maar ook natuurliefhebbers komen maar al te graag naar Limburg om hun dagen in de prachtige omgevingen door te brengen. Zowel het noorden als zuiden van Limburg zijn zeer interessant en de moeite waard om te bezoeken en hebben ieder hun eigen identiteit. Het is dan ook een aanrader om de tijd te nemen om de gehele provincie uitgebreid te ontdekken, echt alsof je op vakantie in een ander land bent!

Maastricht heeft het allemaal

Voor degenen die houden van kunst, cultuur, culinaire hoogstandjes en shoppen, dan is Maastricht echt de place to be. Maastricht is een van de oudste steden van Nederland, en dat zie je aan de vele historische gebouwen en oude kleine straatjes in de binnenstad. In Maastricht vind je niet alleen tal van boetiekjes, maar ook eindeloos veel keuzes aan gezellige café's en hippe restaurants. Je kunt ervoor kiezen om heerlijk bourgondisch te genieten, of je smaakpapillen te verwennen in een van de michelin-sterren restaurants. Voor kunst en cultuur kun je je hart op in een van de vele musea en kunstgalerijen.

De Limburgse natuur

Ben je meer een natuurmens? Dan zijn de kleine dorpen, het platteland en de bossen rondom de steden absoluut de moeite waard. Of je nu van wandelen houdt, of van fietsen, je vind in Limburg tal van mooie routes in de natuur die je zowel te voet als op de fiets kunt verkennen. Zo kun je genieten van de pittoreske dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, of een kastelentocht doen. Limburg telt namelijk een aantal oude kastelen die mooi bewaard zijn gebleven. Bovendien is Limburg de enige provincie in Nederland waar je echt wel wat steile heuvels hebt, en dat is toch wel bijzonder in ons platte landje!